Asiakastiedote 1/2022

31.1.2022

Kiinalainen uusivuosi. Tiikerin vuosi alkaa 1.2.2022

Kiinalainen uusivuosi. Tiikerin vuosi alkaa 1.2.2022.

Kiinalainen uusivuosi on kiinalaisen kalenterin vuoden ensimmäinen juhla ja sen juhlinta ja historia ulottuu jo muinaisiin aikoihin. Uudenvuoden aikana järjestetään erilaisia aktiviteetteja ympäri Kiinaa ja uuttavuotta juhlitaan vilkkaassa, mutta juhlallisessa ilmapiirissä.

Uudenvuodenaattona perheet kiinnittävät punaisia, onnentoivotuksia sisältäviä lappuja ulko-oviin, laittavat asuntoihinsa punaisia paperilyhtyjä ja ampuvat raketteja ja sähikäisiä. Kaikki odottavat uuttavuotta koristelemalla ja valaisemalla kotejaan useilla kynttilöillä. Uudenvuoden aikana ihmiset menevät myös tapaamaan ja tervehtimään sukulaisia ja ystäviä. Tästä tavasta on tullut kiinalaisten keskuudessa tärkein ja juhlallisin perinne näin uudenvuoden aikana.

Vuoden viimeisen päivän iltana ihmiset kokoontuvat yhteen syömään. Uudenvuoden aikaan on syöminen sukulaisten ja ystävien kesken erittäin yleistä. Juhla-aterioita ei syödä ainoastaan kotona, vaan usein myös ravintolassa. Hyvä ruoka juomineen luo iloisemman alun ja tunnelman uuteenvuoteen.

Kiinassa onkin yleinen uudenvuodenajan sanonta: ”Kevätjuhla lihottaa sinua ainakin 3 kiloa”.

Xpoint International Oy on vuonna 2005 perustettu kansainvälisen hankinnan asiantuntija. Toiminta-ajatuksemme on tuottaa globaalien hankintapalveluiden avulla arvonlisää, jonka avulla asiakkaamme pystyvät vastaamaan alati kasvavaan kilpailuun.