Ovisilmät, hyytököydet ja laipat

Ovisilmät

Ovisilmät moneen käyttöön

Ovisilmät useilla eri halkaisijoilla ja säädettävillä tai kiinteillä pituuksilla. Toimitamme ovisilmiä myös asiakkaan omilla piirustuksilla, logoilla jne.

Useita eri pintavaihtoehtoja: esim. kromi, satiinikromi, harjattu messinki, musta jne.

Ovisilmissämme on laadukkaat linssit. Vaihtoehtoina muovilinssit tai vaativaan käyttöön paloturvallisemmat lasilinssit.

Osa linssimalleistamme on suolasumutestattu ja ne soveltuvat vaativiin olosuhteisiin, vaikkapa merikäyttöön.

Esimerkkejä ovisilmistä

Hyytököydet

Forto-köysi

Kelluva hyytököysi torjuu tehokkaasti jäähyydöt ja korvaa vanhat hyytöpuomit. Jäähyydöt vaikeuttavat vesivoimalaitosten toimintaa ja aiheuttavat talvitulvia. Nyt jäähyytöjen torjumiseen on uusi, tehokas ja vaivaton keino: Forto-köysi.

Jäähyydöt syntyvät, kun joen vesi alijäähtyy. Alijäähtynyt vesi alkaa muodostaa jäätä voimalaitosten turbiinien rakenteisiin ja välppeihin. Tämä voi estää voimalaitosten toiminnan ja aiheuttaa laitevaurioita. Alijäähtynyt vesi voi myös tiivistyä jääksi joessa olevien kivien ja pohjan epätasaisuuksien ympärille. Tämän vuoksi joen poikkileikkaus pienenee ja vesi saattaa nousta tulvakorkeuteen.

Forto-köysi rauhoittaa veden virtausta joen pinnassa ja edistää näin tasaisen jääkannen syntymistä. Se toimii tehokkaammin kuin hyytöpuomi. Jääkannen alla vesi ei pääse alijäähtymään ja edellytykset hyytöjen syntymiselle heikkenevät.

On helppo käsitellä

•Helppo asettaa syksyllä paikoilleen ja kerätä keväällä pois esimerkiksi kaapelikelalle
•Paljon vaivattomampi käsitellä kuin esimerkiksi samaan tarkoitukseen usein käytetyt puu- tai metallipuomit

Kerää myös roskat

•Forto-köyttä voi mainiosti käyttää myös veden pinnalla olevien roskien keräämiseen esimerkiksi uimarannoilla, voimalaitosten turbiinien edessä ja hulevesien laskupaikoilla.

Hyviä kokemuksia

•Forto-köysiä on käytetty jo useissa kohteissa Suomessa – muun muassa talvitulvistaan tunnetulla Kymijoella (Kaakkois-Suomen ELY-keskus ja KSS Energia Oy).

Laipat

Xpoint, Xflanges

Hankimme laipat laadukkailta valmistajilta ilman välikäsiä. Oma ostokonttorimme ja sen ammattitaitoinen henkilöstö toimivat valmistajien läheisyydessä. Toimitamme laipat nopeasti – jopa vain vuorokauden sisällä tilauksesta – Vantaalla sijaitsevasta palveluvarastostamme.

Xpointin Xflanges -palvelun tarjoamia etuja ovat muun muassa:

  • varma, nopea ja kustannustehokas toimitusketju
  • suorat yhteydet valmistajiin
  • kokeneet laippoihin erikoistuneet valmistajat
  • luokituslaitokset ja oma henkilöstömme valvovat laatua ja toimitusaikoja – ei kieli- tai kulttuuriongelmia

Laippatyypit ja todistukset

Toimitamme EN1092-1 mukaiset standardilaipat, levylaipat -01, irtolaipat -02, umpilaipat -05 sekä kauluslaipat -11. Toimitusmyyntinä meiltä saa myös muiden standardien mukaiset laipat sekä kustomoidut erikoislaipat.

Lisäksi toimitamme EN10024-3.1:n mukaiset sekä tarvittaessa myös muut asiakasvaatimusten mukaiset todistukset.

Ota yhteyttä!